Vilu Sklenářku postavil v roce 1906 továrník Rudolf Seykora pro svou přítelkyni Otýlii Sklenářovou-Malou, herečku a operní pěvkyni Národního Divadla, která sem za ním dojížděla na milostná dostaveníčka . Na její počest byla vila pojmenována. Mohutná rezidence, doslova utopená v zeleni lesů, se během let změnila z místa romantické lásky na školu v přírodě, výukové centrum charismatické sekty či lesní penzion.

Projekt v roce 1903 vypracoval architekt Václav Roštlapil a vila Sklenářka se po realizaci stala největší a stylově nejprogresivnější Roštlapilovou realizací reprezentativní vily.

Zadání vily Sklenářka je pokračováním spolupráce s projektem zonaremix. Tento v letním semestru 2009 nabídl studentům k řešení 10ha plochy Domoradického zámku s přilehlými polnostmi a hospodářským zázemím. Ateliérová tvorba byla završena měsíc trvající expozicí vypracovaných řešení v galerijním prostoru pozdně barokní sýpky. Pracem se dostalo ohlasu v regionálních, ale i celorepublikových periodikách.

V aktuálním zadání se dostáváme do komornějších měřítek /ve srovnání s Domoradickým zámkem/ reprezentativní vily s přilehlým okolím. Poloha objektu uprostřed lesů, jakožto i nevšední otevřenost investora progresivním a experimentálním řešením otevírá širokou škálu možných přístupů k tvorbě – od ryze utilitárních až po silná konceptuální řešení na pomezí land-artu, enviromentu a architektury jako bytostné práce s prostorem.